All-round massage

Mijn allround massage is een massage waarbij ik uit verschillende opleidingen elementen bij elkaar heb gevoegd. Zo begin ik met drukpunten op de meridiaan lijnen op de rug, bil en de benen.

Waarom drukpunten?

Zie je lijf als een sluizencomplex. Een blokkade is als een sluis die dicht staat. Door druk te zetten op de blokkade gaat de sluis open waardoor de doorbloeding verbetert en de blokkade vermindert of verdwijnt. Vervolgens masseer ik met olie de rug en benen waardoor er een heerlijk gevoel van ontspanning ontstaat. Voor wie het fijn vind loop ik de gezichtsdrukpunten na en geef het gezicht een lichte massage. Om het ontspanningsgevoel compleet te maken rek ik zachtjes de armen en de benen.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een massage met langzame strijkingen en knedingen die ervoor zorgen dat je spieren ontspannen, je ademhaling wordt dieper en je energie beter gaat stromen.

Stoelmassage

Een stoelmassage is een massage op een speciale stoel waarbij het bovenlichaam behandeld wordt met de kleding aan. Eventueel is het ook mogelijk om deze massage van het bovenlichaam op de stoel met olie te ervaren.

Acces Bars

Wat is de Bars?

Dat zijn 32 punten op je hoofd die, als ze zachtjes worden aangeraakt, moeiteloos en gemakkelijk alles loslaten wat jou belemmert om te ontvangen. Deze punten bevatten alle ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in alle levens hebt opgeslagen. Access Bars is een behandeling die ontwikkeld is in Amerika en heeft al vele mensen geholpen weer terug in zichzelf te komen.

Wat doet de Bars?

Door de drukpunten aan te raken, wordt er als het ware een reset knop geactiveerd in je energieveld, meridianen en energiebanen. Hierdoor komt er ruimte voor plezier, rust, jezelf voelen en jezelf te zijn.

Acces bars zorgt voor:
 • Rust in je hoofd
 • Betere nachtrust
 • Denken in oplossingen i.p.v. problemen
 • Betere verdeling van je dagelijkse tijd (time management)
 • Betere concentratie
 • Innerlijke rust
 • Andere kijk op het leven
 • Op een positieve manier met het leven omgaan
 • Het loslaten van oude patronen
 • Creëren van mogelijkheden en uitdagingen
 • hoofd

  Hoe ziet een Bars sessie eruit?

  De Bars sessie vind meestal liggend plaats om optimaal te kunnen ontspannen en te ontvangen. Door met de vingertoppen zachtjes de 32 punten aan te raken door de behandelaar vindt er een energiestroom plaats. Je kunt dit vergelijken met het aanraken van de polen van een batterij. Een sessie duurt ongeveer 1 tot 1 ½ uur. Door aanraking van de Bars sessie wordt de energie van de vastgezette ervaringen die op de harde schijf zijn opgeslagen verwijderd. Dit is een ongelofelijk zorgzaam en ontspannend proces.

  Hoe voel je je na een Bars sessie?

  Je voelt je na een Bars sessie zo ontspannen alsof je een heerlijke massage hebt gekregen.

  Hoe vaak dien je een Bars sessie te doen?

  Als je eenmaal een Bars sessie hebt gehad en de Bars runnen (lopen), dan voel je zelf wanneer het weer tijd is om een vervolg sessie te ontvangen.

  Auriculo therapie

  Auriculo therapie of oor acupunctuur is ruim een halve eeuw geleden ontdekt, en ontwikkeld, door Paul Nogier, een Franse huisarts, en niet zoals veel mensen denken in China. Op zijn spreekuur was het hem opgevallen dat sommige patiënten een littekentje in hun oorschelp hadden. Toen hij hiernaar vroeg, vertelde men dat daar hun ischias door was genezen. Iemand in de buurt maakte een spijker roodgloeiend en prikte ermee op een pijnlijke plek op het oor. De pijn verdween als sneeuw voor de zon. Dokter Nogier nam de proef op de som. Eerst gebruikte hij ook een gloeiende spijker, die hij in een houten handvaatje klemde. Daarna probeerde hij het met gewone naainaalden en toen met de wat beter te hanteren acupunctuurnaalden. Verhitten was niet nodig prikken met koude naalden bleek het net zo effectief te zijn.

  oor


  Oorreflexpunten

  Als je het oor goed bekijkt lijkt het op een foetus. Het oorlelletje is het hoofdje, de rand in het oor de wervelkolom, de kronkelige lijnen binnen in het oor het opgekrulde lijfje. Stukje bij beetje werd zo de hele landkaart van het oor ontworpen. Ook de organen zoals de longen, nieren en weefsel zoals bloedvaten, zenuwen en dergelijke zijn in het oor te vinden. De oorschelp is een reflexveld van het lichamelijk, emotioneel en mentaal aspect van de mens. Op het oor bevinden zich zo’n 200 acupunctuurpunten die via de zenuwen verbonden zijn met de hersenen. Bij ziekte of onevenwicht in het lichaam zijn de overeenstemmende oor punten overgevoelig. Om het herstellend effect van de behandeling te versterken is het soms nodig om bepaalde punten tussen behandelingen door extra te stimuleren. Tegenwoordig worden de punten in het oor opgezocht met een zogenaamde puntenzoeker die de weerstand in het oor kan meten Er kan gekozen worden voor verblijfsnaalden of verblijfskorrels. Verblijfsnaalden zijn hele kleine dunne en platte naalden, die het acupunctuurpunt blijvend stimuleren. Verblijfskorrels zijn speciale korrels die op het acupunctuurpunt worden geplakt.

  Wanneer wordt auriculo therapie ingezet in de praktijk?

  Auriculo therapie wordt gebruikt bij acute en chronische pijn, ondersteuning bij het afkicken van verslavingen ( roken, drinken of eten ) en verschillende psychische klachten zoals stress, examenvrees of faalangst.

  hoofd